Naslovnica
O nama
Usluge
Savjetovanje
Partneri
Cijenovnik
Download
Gdje smo!
Pitanja
Kontakt
Blic Vijesti iz Cool-a
Nova parlamentarna vlast mogla bi usvojiti dugo očekivane izmjene Zakona o PDV-u koji nagovještava velike izmjene kako prolongiranja roka z auplatu tako i načina obračuna PDV-a za sve PDV obaveznike koji su kategorizirani kao mali obaveznici...
Opširnije...
 
Najčitanije vijesti
Tko je Online
Gostiju online: 1
Statistika
Posjetitelja: 388922
Advertisement
Prolongiran krajnji rok fiskalizacije

 Prema odredbama Zakona o fiskalnim sistemima svako lice koje je upisano u odgovarajući registar za promet dobara, odnosno za pružanje usluga klijentima ima obavezu evidentiranja ostvarenog prometa putem fiskalnih uređaja.

Članom 5. Zakona propisana su izuzeća od ove obaveze, čija lista je proširena donošenjem Odluke o određivanju drugih djelatnosti koje ne podliježu obavezi evidentiranja prometa putem fiskalnih uređaja, koju je donijela Vlada Federacije BiH je na 12. sjednici održanoj 29.06.2011.godine i uputila u proceduru objave.

 


Opširnije...
 
Popuna poreznih prijava građana

Ovim putem obavještavamo sve porezne obaveznike, rezidente Federacije BiH, da vršimo obračun i prijavu poreza na dohodak fizičkih lica na osnovu priložene dokumentacije, po cijeni od 10,00 KM po osobi. U cijenu su uračunati obrazci prijave poreza na dohodak, kopiranje te dostava porezne prijave u nadležnu ispostavu porezne uprave. Ujedno napominjemo godišnju prijavu dužni ste podnijeti Poreznoj upravi FBIH ukoliko ste u toku godine (poreznom periodu) ostvarili sljedeće dohodke: 

Opširnije...
 
Obavezna Fiskalizacija
Kao što je već poznato sva pravna i fizička lica registrirana za promet dobara i usluga su dužna u skladu sa zakonom o fiskalnim sistemima a na osnovu pravilnika o dinamici o fiskalizaciji u FBiH prijaviti se za inicijalnu fiskalizaciju do roka propisanog pravilnikom o dinamici.
Opširnije...
 
Usaglašavanje stanja sa 31.12.2010 godine
Prama novom zakonu o računovodstvu FBIH sva pravna i fizička lica su dužna do kraja godine usaglasiti svoja potraživanja i obaveze
Opširnije...
 
Obavijest za UGOSTITELJE
S obzirom da je od 2009 godine stupio na snagu novi zakon o ugostiteljskoj djelatnosti, sva pravna i fizička lica čija je djelatnost osnovana na osnovu ovog zakona dužna su se pridržavati odrešenih pravila.
Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 7 - 11 od 11